Op Eigen Wize kindercoaching


voor een andere kijk op (leer) ontwikkeling
 

Reflexintegratie   ( site wordt aangewerkt)

Rhythmic Movement Training

Rhythmic Movement Training (RMT) heeft als uitgangspunt de ontwikkeling en integratie van de
reflexpatronen in vloeiende, ritmische bewegingen te ontwikkelen en sensorische integratie
van de fysieke, emotionele en cognitieve stoornissen te verbeteren.

Op het moment dat een reflex niet goed geïntegreerd is, kan de daarop volgende ontwikkeling vertraging oplopen of helemaal niet ontstaan.

Als de Asymmetrische Tonische Nek Reflex niet goed geïntegreerd is, kunnen kinderen visuele problemen hebben. Als de ogen niet kunnen samenwerken (binoculair zicht), kan dat lees- en spellingsproblemen geven. De ogen kunnen gaan tranen of rood worden. Ook kunnen er evenwichtsproblemen zijn. En kan het kind links- en rechts vaak verwarren. Of een kind schrijft zowel met rechts als met links.

Ook kunnen kinderen moeite hebben met het vangen en gooien van een bal. Ook andere sportvaardigheden kunnen achterblijven. Dit is te wijten aan ongecoördineerde bewegingen en oog-volgproblemen.

Een actieve ATNR beïnvloedt sportieve prestaties. Het kind kan moeite hebben met hardlopen, skiën, skeeleren, etc.. Leren zwemmen kan een uitdaging zijn, vooral de schoolslag. Vaak ziet men bij de borstcrawl een slechte, spetterende, rollende zwemstijl.

Voor wie is deze therapie?

Kinderen met specifieke uitdagingen in leren op het gebied van: ADD / ADHD, dyslexie, autisme, motorische problemen, houdingsproblemen, emotionele en gedragsproblemen.